Nieuws van Klaus Langer van het Europees Harmoniumfestival

 

Beste vrienden van het harmonium,

 

We hebben het aan componist Volker Bertelmann te danken dat zijn Oscar voor de beste filmscore voor "Nothing New in the West" dit voorjaar al veel aandacht voor het harmonium heeft opgeleverd - overigens is het instrument van zijn overgrootmoeder, waarmee de soundtrack is gemaakt, bij ons gereviseerd... :-)

 

We zetten in het festival voort wat dit al aangeeft: het scala aan harmoniummuziek is zo breed dat we er wel wat van moeten laten horen op het inmiddels FIFTH EUROPEAN HARMONIUM FESTIVAL!

 

Van zaterdag 30 september tot en met dinsdag 3 oktober 2023, in het kasteel en de kloosterkerk van St. Nikolaus in Brüggen aan de Nederrijn, richten we ons daarom zowel op klassieke muziek uit de Romantiek als op kerkmuziek, Zweedse folk en de tango uit Polen en Argentinië. Er staat u dus een grote ontdekkingsreis te wachten! En op de brugdag bieden we nog een masterclass aan, deze keer met Jonathan Scott van het Scott Brothers Duo. Dus als u speeltechniek onderwezen wilt krijgen of gewoon al luisterend iets wilt leren, bent u in de allerbeste handen.

 

Een eerste overzicht van alle concerten staat nu online op www.harmoniumfestival.de. Je zult wel wat langer moeten wachten om kaarten te bestellen, want dat kan pas een maand of drie van tevoren. Maar u kunt nu al een leuk cultureel weekend plannen - Brüggen is een heerlijke plaats om te vertoeven, zeker met zoveel harmoniummuziek!

 

We kijken nu al uit naar uw bezoek!

 

Klaus Langer en het team van het European Harmonium Festival